ANADOLU SEMİYOTİK ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ İLE EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

18.01.2022 347

24-01-202224-01-202224-01-202224-01-2022Okulumuz Gülser Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi ile Anadolu Semiyotik Araştırmaları Derneği arasında

Eğitimde İşbirliği Protokolü imzalanmıştır.Okul Müdürümüz Emel SEVER ile  Dernek Başkanı Prof.Dr.Mustafa ÖZSARI arasında imzalanan protokolün okulumuza ve derneğimize  hayırlı olmasını temenni ederiz.

Protokol ile hedeflenen okulumuzun eğitsel,sosyal ve kültürel gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi; derneğin mevcut birikiminin edinmesinin sağlanmasıdır. Bu protokol ile Anadolu da tarihsel süreç içinde gelişmiş farklı medeniyetlerin kültürel kodlarını çözümlemek ve geri planda yer alan anlama ve kavrama alanlarını tespit edip gelecek nesillere aktarmak amaçlanmıştır. İhtiyaç duyulan disiplinler arası yaklaşım dernek-okul  işbirliğini öğrencilere kazandırılması hedeflenmektedir.

Protokol ile öğrenci atölye çalışmaları yaparak akademisyenler ile öğrencilerimizi buluşturmayı hedefliyoruz. Gösterge bilim çercevesinde bölgemizin ve ülkemizin kodlarını vurgulamak ve görsel sanatlara yansıtarak sergi planlanmaktadır.

Öğrencilerin kaliteli ve orjinal proje üretme yeterlilikleri sahip sorumlu, nitelikli ve yeni teknik yöntemleri bilen ve bunları sosyal hayatlarına uyarlayabilmeleri beklenmektedir.Sivil Toplum örgütleri ile sivil düşünmeyi ve toplum hizmeti bakış açılarını kazanmaları beklenmektediir.