Bolluk 'MUN' Birleşmiş Milletler Konferansı

05.01.2023 467

MUN,Birleşmiş Milletlerin öğrenciler seviyesinde similasyonudur.Okullardan öğrenci delegeler seçilir,bu öğrenciler belli ülkeleri ve BM kurumlarını temsil eder.MUN ile öğrencilerin dünyaya karşı bakış açılarını geliştirmek ve uygulama yaparak demokrasi ilkesini pekiştirmek hedeflenir.

Eğitim çağındaki öğrencilere okul dışında ;kendilerini ifade edebilmek  farklı fikirlere saygı duymak,ifade özgürlüğünü yaşatmak gibi birçok kişisel fayda sağlar.Ayrıca MUN ; dünyadaki haberlerden ,dünya sorunlarına,ülkelerin politikalarına,geçmişten günümüze ülkelerin durumlarına kadar birçok güncel konudan öğrencinin haberdar olmasını sağlar.

Bizde tam bu noktada okulumuz öğrencileri ile okul etkinliği çercevesinde türkçe MUN  gerçekleştirdik, Öğrencilerimiz 21 yy sorunlarını geniş bir balkış açısı ile değerlendirdik. Emek veren tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

05-01-202305-01-202305-01-2023