Güney Marmara Yapay Zeka Uzmanı Geliştirme Programı (Yazan Zeka)

Güney Marmara Yapay Zeka Uzmanı Geliştirme Programı (Yazan Zeka)

11.06.2022 523

Ulusal Yapay Zekâ Strateji Belgesi doğrultusunda Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan TR22 Bölgesinde Yapay Zeka Uzmanı Yetiştirme Programı (Yazan Zeka) uygulamayı ve bu şekilde bölgede Yapay Zeka ekosistemi oluşturmayı amaçlamaktadır.

 

Güney Marmara Kalkınma Ajansı; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Balıkesir Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Balıkesir ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile yapılacak protokol kapsamında öncelikle BTK Akademi'de yer alan Yazan Zeka Programı kapsamında belirlenen çevrim içi eğitimleri tamamlayan öğrencilerden belirlenen kontenjan kapsamında başarılı öğrencilere ileri seviye eğitimlerle bu alanda yetiştirilmeyi amaçlamaktadır.

 

2021-2022 eğitim dönemi itibariyle başta 8. sınıf öğrencilerimiz olmak üzere tüm öğrencilerimiz, www.yazanzeka.org internet sitesi aracılığıyla kayıtlarını oluşturup programa dâhil olabilir.

 

Programa kayıt olan öğrencilerimiz BTK Akademi'ye bildirilerek, BTK Akademi'de yer alan Yapay Zeka Programı kapsamında tanımlanacak olan çevrim içi eğitimleri tamamlaması gerekmektedir. Belirlenen kontenjan kapsamında başarılı bulunan öğrencilerimizin ileri seviye eğitimlere geçirilmesi, bu alanda yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

 

 

 

Daha kapsamlı bilgi ve başvuru için www.yazanzeka.org adresini inceleyebilirsiniz.

 

11-06-2022