UNESCO Gezisi

03.11.2022 234

Okulumuz UNESCO Kulübü Ekim ayı etkinlikleri kapsamında İda-Madra Jeoparkı'nda yer alan 11 tematik alandan biri olan Sındırgı/Hisaralan'a "UNESCO Jeolojik Miras Farkındalık Gezisi" düzenlediler.  Öğrencilerde jeolojik mirası koruma bilinci ile dünyamızın sahip olduğu kaynakların korunması için farkındalık kazandırılması amaçlanan gezi Sındırgı Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirildi. Sındırgı Akpınar Yaşam Merkezinde Sındırgı Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Sayın Himmet Taşlıoğlu'nun jeopark eğitim sunumunun ardından, Hisarlalan Jeoparkı alan gezisi ile tamamlandı. Jeopark alanında peribacaları, traverten oluşumlar, canlı bir deprem fay hattı ve termal su kaynaklarını inceleyen kulup öğrencilerimiz jeopark ve jeoçeşitliliğe ilişkin bakış açısı kazandılar. Sındırgı Belediiyesi'ne göstermiş olduğu misafirperverlik, verdiği eğitim ve alan rehberliği desteği için, ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İda-Madra Jeopark Birimi'ne geziye olan katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

03-11-202203-11-202203-11-202203-11-2022